10 Reasons to Try Jojoba Oil – Review/ 10 Dôvodov prečo vyskúšať Jojobový olej – Recenzia

10 Reasons to Try Jojoba Oil – Review/ 10 Dôvodov prečo vyskúšať Jojobový olej – Recenzia

What is Jojoba oil?

Jojoba oil is one of the most valuable oils to use in cosmetic procedures. It is also called a “liquid gold”. It is a very light oil that is easily absorbed and your skin will not be left with an oily feeling.

Jojoba oil is produced in the seed of the Simmnodsia chinensis – Jojoba plant, an evergreen shrub, which is native to southern Arizona, California and northwestern Mexico.

Native Americans used jojoba oil to treat sores and wounds. If you are interested you can read about Jojoba oil more on Wikipedia. There you have also the exact chemical composition.

Who can use Jojoba oil?

It can be used for all types of skin because it is similar to skin´s sebum.

Composition of Jojoba oil?

It has a natural UV filter 3-4. It helps keep the natural skin moisture, is full of nutrients, vitamin E, unsaturated fatty acids.

Why to use it?

  1. regenerate your skin
  2. smooth small wrinkles
  3. hydrate sensitive and dry skin
  4. softens your skin
  5. tricks an oily skin to produce less oil
  6. has healing effects
  7. helps with acne skin
  8. nourishes your skin
  9. few drops in your hair will give them beautiful shine and softness
  10. it is all natural and without any chemicals

How to use it?

Use it instead of your cream. Only few drops after you clean your face.

I want to move towards natural cosmetic so that is why I am trying jojoba oil and also other oils (see my previous post about pumpkin seed oil).

Or you can add it to your cream if you don´t want to stop using your favorite cream.

If you want to use it on hair there are several options. You can either mix it with a shampoo or your conditioner. Some people prepare a treatment when day heat jojoba oil, few drops in a bowl in microwave. Then gently dip hand into the oil and apply on hair. It is said not to apply directly to the scalp. Leave the hair covered up with a plastic cap for 10-15 minutes and  then wash hair with shampoo and let the hair to get dry themselves. Some people only apply jojoba to the ends of the hair or you can add it to your favourite home-made or bought hairmask.

You will have to try and find out what works best for you! After all finding what is good your your skin is all about experimenting with different methods, oils, products. Don´t forget that also your diet – what you eat – is very important in keeping your skin, hair and nails in a good and healthy state. Add exercise, meditation and movement in nature and you will see results in your energy, happiness, skin. You will radiate optimism and positive energy inside out.

The beauty of a woman is not in a facial mode but the true beauty in a woman is reflected in her soul. It is the caring that she lovingly gives, the passion that she shows. The beauty of a woman grows with the passing years.

-Audrey Hepburn-

DSC_0054 copy


Čo je to jojobový olej?

Jojobový olej je jeden z najhodnotnejších olejov ktorý sa používa v kozmetike. Nazýva sa tiež “tekuté zlato”. Je veľmi ľahký a dobre vstrebateľný a nezanecháva na pokožke mastný film.

Jojobový olej sa získava z jadierok rastliny Simmnodsia chinensis – nazývanej Jojoba, stále zeleného kríku, ktorý rastie v južnej Arizone, Kalifornii a západno-severnom Mexiku.

Domorodý Američania jojobu používali na liečenie vredov a raniek. Ak máte záujem si prečítať o nej niečo viac pozrite sa na stránku Wikipedia. Tam tiež nájdete presné chemické zloženie jojobového oleja.

Kto môže používať jojobový olej?

Môže byť použitý na všetky typy pokožky pretože je veľmi podobný mazu, ktorý naša koža produkuje.

Zloženie jojobového oleja?

Má prírodný UV filter 3-4. Zabezpečuje hydratáciu kože, je plný živín, vitamínu E, nenasýtených mastných kyselín.

Prečo ho používať?

  1. regeneruje pokožku
  2. vyhladzuje malé vrásky
  3. hydratuje citlivú a suchú pokožku
  4. zjemňuje pokožku
  5. klame mastnú pokožku aby produkovala menej mazu
  6. má liečivé účinky
  7. pomáha s aknóznou pleťou
  8.  vyživuje pokožku
  9. pár kvapiek dodá vašim vlasom lesk a jemnosť
  10. je to prírodný produkt bez chemikálií

Ako ho používať?

Používajte ho miesto svojho bežného krému. Iba pár kvapiek na vyčistenú pokožku.

Chcem postupne prejsť na prírodnú kozmetiku a aj to je dôvod prečo som si kúpila a testujem jojobový olej spolu s ďalšími olejmi (prečítajte si môj predchádzajucí článok o tekvicovom oleji).

Alebo si ho môžete pridať do svojho obľúbeného krému ak ho nechcete prestať používať.

Ak ho chcete použiť na vlasy je množstvo spôsobov. Môžete ho pridať do šampónu či kondicionéru. Alebo si môžete pripraviť kúru z jojobového oleja tak že ho v miske trošku zohrejete v mikrovlnke a jemne aplikujete na vlasy. Hovorí sa, že by sa nemal aplikovať priamo na pokožku vlasov. Vlasy na 10-15 zabaľte do fólie alebo uteráka a potom umyte svojim bežným šampónom a nechajte voľne uschnúť. Niektorý ľudia ho napríklad aplikujú len na končeky vlasov alebo ho môžete primiešať do nejakej svojej obľúbenej domácej či kupovanej masky na vlasy.

Budete musieť vyskúšať čo bude najlepšie vyhovovať práve Vám! Koniec koncov proces hľadania čo je pre našu pokožku to najlepšie je práve o tom experimentovaní s rôznymi metódami starostlivosti, skúšaním rôznych olejov a produktov. Taktiež nezabúdajte že to čo jeme je veľmi dôležité aby sme si udržali pokožku, vlasy aj nechty v dobrej a zdravej forme. Pridajte k tomu ešte cvičenie, meditáciu a pobyt v prírode a uvidíte výsledky na svojej energií, dobrej nálade aj pokožke. Budete sršať optimizmom a pozitívnou energiou už na diaľku.

Krása ženy nespočíva v režime tváre, skutočná krása je odrazom jej duše. Je to starostlivosť ktorú s láskou rozdáva, vášeň ktorú má. Krása ženy s postupom času narastá.

-Audrey Hepburn-

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.